فروش ۹ تن شمش طلا
به گزارش «سردبیر پرس»، بر اساس بند (د) ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور، نظارت بر معاملات طلا و تنظیم مقررات مربوط به آن در حوزه اختیارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است. از این رو، بانک مرکزی بهعنوان سیاستگذارنهاد پولی و بانکی کشور، طی بخشنامهای صادرکنندگانی که تامین ارز آنها از […]
به گزارش «سردبیر پرس»، بر اساس بند (د) ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور، نظارت بر معاملات طلا و تنظیم مقررات مربوط به آن در حوزه اختیارات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعریف شده است.
از این رو، بانک مرکزی بهعنوان سیاستگذارنهاد پولی و بانکی کشور، طی بخشنامهای صادرکنندگانی که تامین ارز آنها از محل ارز حاصل از صادرات است را به منظور رفع تعهد ارزی، ملزم به تحویل، عرضه و فروش شمش طلای استاندارد در بستر معاملاتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران کرد.
بر این اساس، رفع تعهد ارزی صادراتی از کوتاژهای صادراتی مندرج در سامانه تامین ارز و رفع تعهد ارزی وارداتی از طلای وارده و آزادسازی وثایق ماخوذه، علاوه بر لزوم ارائه پروانه گمرکی مطابق حاکی از ترخیص قطعی کالا به مقصد سرزمین اصلی، منوط به اخذ تائیدیه تحویل، عرضه و فروش طلای وارده از مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ۶۰ روز تقویمی از تاریخ ترخیص (رسید مالی) خواهد بود.
در طرف دیگر، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و بازگشت ارز حاصل از صادرات به عنوان ضرورت اجتناب ناپذیر شرایط اقتصادی کشور و یکی از عوامل کلیدی در مدیریت درآمدهای ارزی، همواره یکی از دغدغههای صادرکنندگان است.
رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به واسطه عرضه و فروش واردات شمشهای وارداتی در مرکز مبادله ایران میتواند به عنوان راهکاری مفید هم برای سیاستگذار و هم برای صادرکنندگان عمل کرده و ضمن تسهیل، بهبود و تسریع فرآیند رفع تعهد ارزی، در مدیریت بازار طلای کشور به بانک مرکزی کمک شایانی نماید.
راهاندازی معاملات شمش طلای وارداتی از دیدگاه سیاستگذاری میتواند به بهبود ذخایر و پشتوانه طلای بانک مرکزی کمک کند و ضمن کاهش قاچاق طلا به داخل و خارج از کشور به واسطه نظارت مستقیم بانک مرکزی بر این بازار، کمبود طلا در صنعت طلا و جواهر کشور را رفع کند و به کاهش طلای غیراصل موجود در بازار منجر شود.
اولین جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله در تاریخ ۲۷ دی ماه سال گذشته برگزار شد که در آن حراج شاهد فروش تنها ۱۰ قطعه (کیلوگرم) هستیم و از زمان آغاز حراج شمش طلا تا ۱۱ شهریور ماه ۱۴۰۳ در مجموع ۴۷ جلسه حراج شمش طلا، برگزار شده است.
از اولین جلسه حراج در سال ۱۴۰۲ (۲۷ دی ماه) تا پایان سال، ۱۵ جلسه حراج شمش طلا برگزار شد که در مجموع ۱۸۳۹ کیلوگرم شمش طلای استاندارد مورد معامله قرار گرفت و خریداری شد.
اولین جلسه حراج شمش طلا در سال جاری (جلسه شانزدهم) در تاریخ ۱۹ فروردین ماه برگزار و ۲۴۶ کیلوگرم شمش طلا در این جلسه خریداری شد.
در سال جاری در مجموع و تا امروز ۳۲ جلسه حراج شمش طلا برگزار و هفت هزار و ۲۱۳ کیلوگرم (۷.۲ تن) شمش طلا در این جلسات معامله و خریداری شده است.
براین اساس؛ در مجموع ۴۷ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، حجم تجمیعی معاملات شمش طلا به ۹ هزار و ۵۲ کیلوگرم (قطعه) شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار، خریداری شده است.
انتهای پیام//ح.ع
منبع:ایسنا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰