راهیان نور؛ مهمترین بستر برای تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ«سردبیر پرس»؛ رهبر معظم انقلاب در دیدار با زائران یادمان شلمچه در مورد سرزمین مقدس شلمچه می فرمایند: «شرکت من در مجموعه زائران خاک خونین شلمچه، برای بزرگداشت یاد و نام شهیدان عزیز و مردان بزرگی است که با خون خود، با جهاد و همت خود، با عزم و اراده خود، […]

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ«سردبیر پرس»؛ رهبر معظم انقلاب در دیدار با زائران یادمان شلمچه در مورد سرزمین مقدس شلمچه می فرمایند: «شرکت من در مجموعه زائران خاک خونین شلمچه، برای بزرگداشت یاد و نام شهیدان عزیز و مردان بزرگی است که با خون خود، با جهاد و همت خود، با عزم و اراده خود، نام شلمچه و خرمشهر و خوزستان و ایران را ر تاریخ بلند کردند. آمدن شما و احترام به این نقطه، بسیار بجا و بسیار کار صحیحی است. بنده هم می‌خواستم به ارواح طیبه شهیدان و به نفس‌های معطر جوانان مومن تبرک بجویم و به این عزیزان احترام کنم، لذا آمدم در جمع شما شرکت کردم. اگر این شهدایی که شلمچه، یادگار آن‌ها و این بیابان‌های خونین، حامل نشانه‌های آنهاست نبودند، امروز در این کشور از استقلال مالی، از شرف ملت، از اسلام و از هیچ چیز ایرانی، نشان برجسته‌ای نبود. من سرزمین شلمچه را یک سرزمین مقدس می‌دانم. این جا نقطه‌ای است که ملائکه الهی که شاهد فداکاری مخلصانه این شهدای عزیز بودند، به آن تبرک می‌جویند. ملت ایران در دوره معاصر، هرچه عظمت و عزت در دنیا دارد، به برکت خون رزمندگانی است که در این سرزمین‌های خونین حضور یافتند و جان و سلامت و جوانی خود را برای اسلام، برای ملت و برای میهنشان در طبق اخلاص گذاشتن و تقدیم کردند». (بیانات در دیدار زائران شلمچه هشتم فروردین ۱۳۷۸). مقام معظم رهبری(حفظه الله) در جای دیگر درباره اهمیت و ضرورت امر روایتگری خطاب به راویان فرهنگ جهاد و شهادت فرمودند: «روایتگری، یکی از مهم ترین کارهایی است که بحمدالله شماها توانستید به هدایت الهی و با دستگیری شهدا به این مهم بپردازید. اگر حوادث بزرگ و مهم عالم، حقایق عالم درست روایت نشود، یا مکتوم می ماند یا تحریف می شود». بنابراین یکی از بهترین عرصه‌ها و فرصت‌های تبلیغ دین به دلیل برخورداری از یکسری از ویژگی‌ها، فرصت تبلیغی و فرهنگی «راهیان نور» است. مدیریت فرصت‌های تبلیغی و فرهنگی را می توان فرآیند برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، هدایت و رهبری و نظارت بر مجموعه‌ای از فعالیت‌ها که در راستای انتقال و تثبیت و ترویج و تکامل فرهنگی مشخصی، با تمامی اجزا و عناصر آن، دنبال می‌شود، دانست پس یکی از اولین و حساس‌ترین بسترهایی که برای مدیریت فرهنگی و تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت مهیا می گردد، اردوهای راهیان نور و روایتگری در جمع زائران این سرزمین به ویژه برای مخاطبان دانش‌آموز و دانشجو است. 
انتقال پیام شهدا با برگزاری اردوی راهیان نور
عطاالله باجلان در گفتگو با سردبیر پرس با اشاره به اینکه اردو‌های راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب کشور به بهترین شکل ممکن در حال برگزاری است، گفت: یک هزار و ۲۰۰ نفر در طول روز‌های گذشته از استان قزوین در سفر‌های معنوی راهیان نور شرکت داشتند.
وی افزود: بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس دوکوهه، اروند کنار، شلمچه، علقمه، هویزه، طلائیه، معراج شهدای اهواز و… جزو برنامه‌هایی است که زائران راهیان نور با حضور در استان خوزستان، از آن بازدید می‌کنند تا با سیره و فرهنگ شهدا آشناتر شوند. 
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه صاحب‌الامر(عج) استان قزوین خاطر نشان کرد:  اردوگاهی در خرمشهر و اردوگاه شهید مسعودیان اهواز، محل اسکان زائران راهیان نور استان قزوین است.
باجلان تاکید کرد: حضور زائران راهیان نور دانش آموزی و دانشجویی در مناطق عملیاتی دفاع مقدس اهمیت زیادی دارد چرا که این عزیزان، جزو نسل امروزی جامعه محسوب می‌شوند و پیام شهدا باید نسل به نسل منتقل شود و ما وظیفه داریم که شرایطی را مهیا کنیم که نسل امروزی با سریع‌ترین ابزار و روشی، پیام شهدا را دریافت کنند تا فرهنگ جاودانه دفاع مقدس را در جامعه مان حفظ کنیم. 
وی ادامه داد: نمایش رزمی و بصیرتی برای زائران راهیان نور، یکی از برنامه‌های ویژه محسوب می‌شود که به راحتی، دوران مشقت و مقاومت رزمندگان اسلام در مقابل رژیم بعث عراق را در قالب نمایش میدانی به زائران نشان می‌دهد و به اعتقاد من این برنامه‌های نمایشی خیلی اثرگذار و ماندگار است. 
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه صاحب‌الامر(عج) استان قزوین در پایان خاطر نشان کرد: هر چقدر بتوانیم مفاهیم دفاع مقدس را به نسل امروزی منتقل کنیم به همان اندازه توانستیم آینده بهتری را برای کشورمان با تفکر جهادی و انقلابی مهیا کنیم. 
سفر راهیان نور جزو سفرهای معنوی در کشورمان است
حسین حیدری در گفتگو با سردبیر پرس با اشاره به اینکه راهیان نور، در طول سال جریان دارد و سال به سال به حضور زائران در مناطق عملیاتی دفاع مقدس افزوده می‌شود، گفت: امسال ۱۰ هزار زائر زنجانی توفیق حضور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس را کسب کردند و با سیره و فرهنگ شهدا آشناتر شدند. 
وی افزود: حضور کاروان‌های راهیان نور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس به مدت چهار روز به طول می‌انجامد و در این مدت، زائران از مناطق عملیاتی اروندکنار، شلمچه، یادمان شهدای گمنام اندیمشک، یادمان بیت‌المقدس جهت بازدید از نمایشگاه هوافضای سپاه پاسداران و مشاهده آخرین دستاورد‌های موشکی، یادمان والفجر ۸، یادمان شهدای کربلای ۴، یادمان شلمچه، یادمان طلائیه، یادمان شهدای هویزه، بازدید موزه دفاع مقدس شهر خرمشهر و… بازدید می‌کنند.
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان خاطر نشان کرد: سفر‌های راهیان نور جزو سفر‌های معنوی محسوب می‌شود که برای نسل امروزی نیاز است چرا که دشمن در تلاش است تا از طریق جنگ رسانه‌ای و فرهنگی، باعث مخدوش شدن فرهنگ و سیره شهدا شود، اما می‌بینیم که اردو‌های راهیان نور بیمه کننده جوانان در مقابله با جنگ روانی دشمنان است. 
حیدری گفت: در برخی از یادمان‌های دفاع مقدس همچون یادمان بیت‌المقدس در استان خوزستان، نمایشگاهی از توانمندی‌های موشکی و نظامی ایران به نمایش گذاشته شده است که کاروان‌های راهیان نور ضمن بازدید از یادمان، با این پیشرفت و توسعه ایران اسلامی هم آشناتر می‌شوند و این موضوع به عنوان راهیان نور، باعث ایجاد غرور در میان جوانان می‌شود. 
مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان در پایان خاطر نشان کرد: راهیان نور در امتداد دفاع مقدس است و باید برای تقویت هر چه بیشتر این اردوها، از هیچ تلاشی دریغ نکرد. 
شهدا رفتند تا بمانیم و ارزش‌ها را حفظ کنیم
مجید باقرزاده در گفتگو با سردبیر پرس اظهار داشت: همیشه و در تمامی مراحل زندگیمان نیاز به ایثار و مظلومیت شهادت است. 
وی در سوالی مبنی بر اینکه نقش راویان در بیان دوران دفاع مقدس چقدر مؤثر است، گفت: راویان باید اطلاعات خودشان را به روز کنند تا خوب بتوانند مفاهیم دوران دفاع مقدس را بیان کنند. 
وی با اشاره به اینکه حضور راویان در کنار زائران باید داوطلبانه و دلی باشد، افزود: راویان باید وجه مشترک‌هایی داشته باشند تا بتواند تاثیر خوبی بر دل مخاطب بگذارند. مسئول اردویی راهیان نور استان هرمزگان گفت: کاروان‌های راهیان نور با حضور در سرزمین نور از یادمان‌های شهدای عملیات والفجر ۸، یادمان شهدای شلمچه، کربلای شهدای علقمه هویزه، طلائیه، محمودوند دیدن می‌کنند.  وی ادامه داد: همه باید این عرصه یعنی راهیان نور را گرامی بداریم تا نسل‌های بعد از جنگ بدانند چه زحماتی برای نهال انقلاب کشیده شده تا برومند شود. 
وی یادآور شد: فرهنگ شهادت‌طلبی و شوق رسیدن به آن، برای ما یک سرمایه بزرگ است که از هزار و ۴۰۰ سال پیش و در جریان جنگ‌های صدر اسلام و در ادامه آن واقعه کربلا به‌عنوان یک میراث ارزشمند به ما رسیده است. 
مسئول اردویی راهیان نور استان هرمزگان گفت: یادمان باشد که شهدا همه راحتی خودشان را به ما بخشیدند تا بمانیم و ادامه دهنده راهشان باشیم. 
باقرزاده یادآور شد: وقتی نسل آینده بفهمد که این نظام ارزان به دست نیامده که ارزان از دست رود، سبب می‌شود که در حفظ آن کوشش بیشتری کند. 
انتهای پیام/خ