اردوهای راهیان نور؛ فناوری استخراج گنج دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ پس از پایان جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس مردم به ویژه مردم شهر‌هایی که از صحنه جنگ دور بودند، به‌صورت خود جوش برای درک بهتر دوران جنگ با خودرو شخصی‌شان به این مناطق سفر می‌کردند و آن ایام را برای خود مرور می‌کردند. رزمندگان دوران دفاع مقدس هم پس […]

به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ پس از پایان جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس مردم به ویژه مردم شهر‌هایی که از صحنه جنگ دور بودند، به‌صورت خود جوش برای درک بهتر دوران جنگ با خودرو شخصی‌شان به این مناطق سفر می‌کردند و آن ایام را برای خود مرور می‌کردند. رزمندگان دوران دفاع مقدس هم پس از پایان جنگ به همراه خانوده‌هایشان به مناطقی که در دوران دفاع مقدس در آن حضور داشتند می‌آمدند و برای آنها از خاطرات آن ایام تعریف می‌کردند. البته در ابتدا این سفر‌ها بیشتر مختص به شهر‌های جنگی بود و مردم بیشتر از شهر‌های جنگی بازدید می‌کردند. زیرا خطوط مقدم جنگ آلوده به مین و گلوله‌های انفجاری بود و حضور مردم در این مناطق بسیار خطرناک بود لذا کسانی که به این مناطق می‌آمدند بیشتر به شهر‌های جنگی سفر می‌کردند و بدین ترتیب شهر‌های جنگ زده که هنوز بازسازی نشده بود، محلی  برای دید و بازدید مسافران و نیز تجدید خاطرات دوران جنگ شد. چند سال بعد از جنگ نیز کاروان‌هایی تحت عنوان کاروان‌های یاد یاران توسط بنیاد شهید راه‌اندازی شد و خانوده‌های شهدا را به مناطق عملیاتی می‌آوردند و این روند تا سال ۱۳۷۶ ادامه پیدا کرد. پس از سال ۱۳۷۶ بسیج دانشجویی از ظرفیت‌های اردو‌های راهیان نور استفاده کرد و اعزام کاروان‌های دانشجویی شروع شد و سپس بسیج محلات نیز شروع به اعزام کاروان‌هایی نمودند. سفر مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای در تاریخ ۸/۱/۱۳۷۸ به یادمان شلمچه و حضور در میان زائران راهیان نور باعث شد توجه ویژه‌ای به موضوع راهیان نور در نیرو‌های مسلح به‌وجود آید. همچنین استقبال مردم از راهیان نور نیزگسترده‌تر شد. راه‌اندازی مجدد سفر‌های کاروان‌های راهیان نور این فرصت گرانبها را فراهم کرد تا دوباره مردم ما، خاطرات دوران جنگ را مرور کنند و به یاد آورند که چه جانفشانی‌ها و چه رشادت‌هایی در دوران دفاع مقدس رخ داده است تا سرزمین‌مان سربلند باقی بماند. راهیان نور به درک بالایی از شهدایی که عاشقانه در راه اعتلای ایران اسلامی فدا شدند رسیده‌اند و اکنون حضور شهدا در این مناطق احساس می‌شود. همواره کمک و مدد از شهدای والامقام راهگشای انقلاب و نظام اسلامی بوده است و در حقیقت نظام مقدس اسلامی به‌واسطه شهدا، دستاورد‌های مختلفی داشته است و بر همین اساس باید بدانیم این دستاورد‌ها حاصل خون، تلاش و فداکاری شهدا است.
 
راهیان نور؛ گنجینه رسیدن به قله‌های سعادت
یوسف داودی اظهارداشت: هرچه از ایـن گنجینه بیشتر و بهتر استفاده شود، مسیر رسیدن بـه قله‌های پیشرفت و سعادت کوتاه می‌شود.
وی کاروان‌های راهیان نور را احیاکنندگان راه و فرهنگ جهاد و شهادت دانست و گفت: این حرکت زیبای ارزشمند آثـار و برکات فراوانی برای کشـور دارد؛ جوانان با دیدن رشادت‌های نسـل دیـروز انقلاب احسـاس هویت کرده و به تاریخ سراسـر افتخار خویـش می‌بالند و در مقابـل توطئه هـای یـاس آور و ناامیـدکننـده مقـاوم می‌شوند.
داودی ادامه داد: اردو‌های راهیان نـور علاوه بـر آشنایی جوانان با حماسه آفرینان هشـت سـال دفـاع مقـدس، مقدمـه بازگشـت به خویشـتن و گام نهـادن در مسـیر کمـال معنـوی را بهتـر تجربـه می‌کنند.
نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از برکات دیگر اردوهـای راهیـان سـرزمین نـور، فرصـت طلایـی انعـکاس زوایـای گنجینـه انقلاب در ابعـاد مختلتـف عاطفـی، ولایتمداری، شـجاعت و شـهامت، فداکاری و ایثار، دشـمن‎شناسی و دشـمن‌سـتیزی برای مخاطبـان و زائـران اسـت.
وی حضـور در کاروانهـای راهیـان نـور را تداعـی کننـده تـداوم نهضـت عاشـورا و خنثـی کننـده توطئه‌هـای گوناگون سیاسـی، فرهنگی و… دشـمنان قسـم خورده اسلام و انقلاب دانست و افزود: راهیان نور دانشگاه نهادینه‎سازی فرهنگ شهادت است در این سفر ارزشی زائران با فرهنگ عظیم شهادت آشنا می‌شوند و این آشنایی بیمه کننده در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن است.
داودی یادآور شد: دفاع مقـدس یکی از حسـاس‎تریـن و تاثیرگذارتریـن برهه‌هـا در تاریـخ جمهـوری اسلامی ایران محسـوب می‌شـود؛ بلاخره یکـی از آثـار و بـرکات اردو‌های راهیـان نور، اجتمـاع میلیونی زائـران در یادمانهـا و میعادگاه‌هـای معراج شـهدا، مرکز ثقل و نقطـه قوتـی برای نظام اسلامی اسـت.
 
راهیان نور؛ یک عملیات فرهنگی در سطح کشور
حسین ابوالحسنی با بیان اینکه اردو‌های راهیان نور یکی از عملیات‌های بزرگ فرهنگی در سطح کشور است که در طول سال برگزار می‌شود و به واسطه آن اقشار مختلف جامعه با حضور در سرزمین نور با سیره و سبک زندگی شهدا آشناتر می‌شوند، گفت: تقویت اردو‌های راهیان نور یکی از برنامه‌های مهم مسئولان سپاه و بسیج است.
مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج استان قم ادامه داد: در راستای تقویت اردو‌های راهیان نور و همچنین برنامه‌ریزی برای امکان حضور زائران راهیان نور در سرزمین نور، طی روز‌های گذشته شاهد افتتاح پروژه اردوگاه زائران کربلای ایران در اردوگاه شهید باکری خرمشهر ویژه زائران راهیان نور استان قم بودیم که با حضور سردار قریشی فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج و همچنین مسئولان استانداری و سپاه استان قم صورت گرفت.
ابوالحسنی ادامه داد: مساحت این اردوگاه با یک و نیم هکتار، پذیرای زائران راهیان نور قم در خرمشهر خواهد بود که تا یک سال آینده، فرآیند ساخت و تکمیلی خود را طی خواهد کرد و امیدواریم که هر چه زودتر به بهره برداری برسد تا برای تقویت اردو‌های راهیان نور موثر واقع شود.
مسئول سازمان اردویی راهیان نور و گردشگری بسیج استان قم ادامه داد: این اردوگاه همچنین در ایام اعزام زائران اربعین حسینی به کربلای معلی، میزبان عاشقان حسینی هم خواهد بود.
وی در ادامه گفت: حضور کاروان‌های راهیان نور در مناطق عملیاتی دفاع مقدس اهمیت زیادی دارد، چون نشان‌دهنده اثرگذاری فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین فرهنگ دفاع مقدس در میان آحاد جامعه است و از سوی دیگر، حضور زائران با خودرو‌های شخصی هم برایمان حائز اهمیت است و به همین دلیل تلاش شده که برای زائرانی که با خودروی شخصی به سفر راهیان نور عزیمت می‌یابند نیز برنامه‌های فرهنگی تدارک دیده شود.
 
اردوی راهیان نور؛ یک فرهنگ و مکتب است
مصطفی نخعی اظهارداشت: جنگ هشت سال دفاع مقدس خودش دنیایی از حرف و موضوع بوده که به نظرم خودش یک فرهنگ و مکتب است. 
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نسل‌های جوان و نوجوان ما باید با این مکتب آشنا شوند چوا که این فرهنگ؛ فرهنگ از خود گذشتگی است، گفت: از خودگذشتن برای مردم فرهنگی بود که شهدا در زمان هشت سال دوران دفاع برای نسل آینده ما به یادگار گذاشتند. 
وی اظهارداشت: معتقدم آشنایی جوانان و نوجوانان این کشور با اردوی راهیان نور بسیار ضروری به نظر می‌رسد منتها ما در هر دوره‌ای یا هر نسلی باید با زبان خود آنان صحبت کنیم یعنی هنر ارتباط با آن نسل را داشته باشیم تا ارزش‌های را با نسل جوان و نوجوان آشنا کنیم. 
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: فرهنگ دفاع مقدس باید متناسب با موقعیت یا سالی را که در پیش داریم ترویج دهیم. 
نخعی اظهارداشت: اردوی راهیان نور با هدف آشنایی مکتب دفاع مقدس و مکتب عشق و ایثار و فداکاری که ریشه در آموزه‌های دینی و فرهنگی ما که دارد باید برگزار شود.
وی اعلام کرد: نیازمند ابزار‌های مختلف روانشانسی، جامعه شناسی، ابزار‌های هنر و ابزار‌های دیگری که بتوانند با نسل جدید ارتباط بگیرند؛ هستیم. 
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه فضای مجازی در عرصه اردوی راهیان نور را نباید دست کم گرفت؛ گفت: خودمان را باید به ابزار‌های روز تجهیز کنیم به هر حال اولویت‌ها و ذهنیت‌های نسل امروز با گذشته متفاوت است؛ ضروری است رویکرد جدیدی در این زمینه اتخاذ شود و فضای مجازی در تقویت اردوی راهیان نور اثرگذار است.
انتهای پیام/