توانمندی «مقاومت» در شکست دشمن

به گزارش «سردبیر پرس» به نقل از راه دانا،  ناصر ابوشریف، با اشاره به دستاورد‌های عملیات «طوفان الأقصى» در سالگرد این رویداد گفت: «طوفان الأقصى» آمد تا ورق‌ها را به‌هم ریزد و ثابت کند مقاومت فلسطین می‌تواند طرح‌های دشمنان را با قدرت تمام ناکام کند. وی افزود: این عملیات دستاورد‌های چشمگیری در چندین سطح داشته […]

به گزارش «سردبیر پرس» به نقل از راه دانا،  ناصر ابوشریف، با اشاره به دستاورد‌های عملیات «طوفان الأقصى» در سالگرد این رویداد گفت: «طوفان الأقصى» آمد تا ورق‌ها را به‌هم ریزد و ثابت کند مقاومت فلسطین می‌تواند طرح‌های دشمنان را با قدرت تمام ناکام کند.
وی افزود: این عملیات دستاورد‌های چشمگیری در چندین سطح داشته و به‌طور قاطع به طرح‌های حذف مسئله فلسطین که از طریق پیمان‌نامه‌های عادی‌سازی روابط با برخی کشور‌های عربی طراحی شده بودند، ضربه زده است.
«طوفان الأقصى» آمد تا ورق‌ها را به‌هم ریزد
وی با بیان اینکه هدف این پیمان‌نامه‌ها به حاشیه راندن مقاومت و مهار ایران بود، افزود: «طوفان الأقصى» آمد تا ورق‌ها را به‌هم ریزد و اثبات کند که مقاومت فلسطین می‌تواند این طرح‌ها را با قدرت تمام ناکام کند.
وی ادامه داد: همچنین این عملیات پاسخی عملی به اقدامات مستمر اشغال‌گران در کرانه باختری بود، به‌ویژه در خصوص تلاش‌های مکرر برای هدف قرار دادن مسجد الاقصی و تحمیل کنترل بر آن.
ابوشریف اعلام کرد: علاوه بر این، «طوفان الأقصى» توانست مسئله فلسطین را دوباره در کانون توجهات منطقه‌ای و بین‌المللی قرار دهد و تأکید کند که مقاومت همچنان نیروی فعالی است که می‌تواند معادلات میدانی و سیاسی را تغییر دهد.
اسرائیل نمی‌تواند به‌راحتی سلطه‌اش را تحمیل کند
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران با بیان اینکه جهان شاهد بود که اسرائیل نمی‌تواند به‌راحتی سلطه‌اش را تحمیل کند، تصریح کرد: مقاومت هنوز قادر است دشمن را غافلگیر کرده و در میدان دستاورد‌هایی کسب کند؛ این عملیات همچنین ثابت کرد که تلاش‌های اسرائیل برای محو مسئله فلسطین از طریق فشار‌های نظامی و سیاسی نخواهد توانست اراده ملت فلسطین را بشکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قبل از رخداد «طوفان الأقصى»، غزه در شرایط بسیار دشواری به‌سر می‌برد که به‌دلیل محاصره مداوم اسرائیل طی سال‌ها ایجاد شده بود؛ خاطر نشان کرد: مناطق این سرزمین با کمبود شدید منابع اساسی، افت جدی شرایط بهداشتی و معیشتی و تشدید عملیات نظامی اسرائیلی مواجه بودند؛ اسرائیل تصور می‌کرد که محاصره تحمیل‌شده بر غزه و فشار‌های اقتصادی و سیاسی مقاومت را ضعیف و ناتوان از پاسخ‌گویی خواهد کرد، اما مقاومت فلسطین خلاف این را ثابت کرد.
وی یادآور شد: «طوفان الأقصى» در زمانی رخ داد که اسرائیل حملات خود را به کرانه باختری، به‌ویژه در اطراف مسجد‌الأقصی، افزایش داده بود؛ این وضعیت باعث شد که مقاومت در غزه احساس خطر کند و تصمیم بگیرد برای بازدارندگی اشغال‌گران اقدام کند.
وی افزود: مقاومت می‌دانست که سکوت در برابر جنایات اسرائیل در کرانه باختری به پس‌رفت مداوم موضع فلسطینی منجر خواهد شد، بنابراین عملیات به‌عنوان گامی برای تاکید بر حضور قدرتمندانه مقاومت و توانایی آن در ایجاد معادلات جدید، حتی با وجود محاصره و فشارها، انجام شد.ابوشریف با اشاره به تحولات جاری در منطقه و افزایش احتمال مداخله کشور‌های دیگر، گفت: ممکن است در آینده شاهد نقش فعال‌تر کشور‌ها و طرف‌هایی باشیم که تاکنون به‌طور مستقیم درگیر نبوده‌اند؛ با گسترش جنگ به مناطقی مانند لبنان و افزایش احتمال مداخله ایران، انتظار می‌رود که طرف‌های بیشتری به این درگیری‌ها بپیوندند.
وی بیان کرد: اسرائیل ممکن است با گسترش عملیات نظامی خود، چه در لبنان یا علیه اهداف ایرانی، به دنبال جلب نیرو‌های منطقه‌ای دیگر باشد تا محور مقاومت را تضعیف کند.
نماز نصر تجلی‌گر قدرت ایمان و ثبات بود
وی اعلام کرد: نماز نصر که توسط رهبر معظم انقلاب برگزار شد، تاثیر عمیق معنوی و روحی بر گروه‌های مقاومت داشت؛ این نماز در لحظه‌ای بحرانی از جنگ انجام گرفت و به منزله پیامی ایمانی و قدرتمند بود که بر لزوم پایداری و صبر در برابر تجاوزات تاکید می‌کرد.ابوشریف افزود: سخنان رهبر ایران مبنی بر عدم عقب‌نشینی مقاومت و اطمینان از پیروزی توسط خداوند، به رغم تمامی چالش‌ها و سختی‌ها، روحیه مقاومت را بالا برد و اعتماد به نفس بیشتری به آنها بخشید.
وی گفت: تاکید ایشان بر اینکه «دشمنان هرگز بر حماس و حزب‌الله پیروز نخواهند شد» تاثیر مهمی در تقویت روحیه استقامت در بین مبارزان داشت. آنها احساس کردند که در مسیر درستی گام برمی‌دارند و شهادت رهبران و رزمندگانشان به معنای شکست نیست، بلکه انگیزه‌ای برای ادامه مقاومت است؛ نماز نصر تجلی‌گر قدرت ایمان و ثبات بود و عزم مبارزان را برای ادامه نبرد تا دستیابی به پیروزی کامل تقویت کرد.
او افزود: حملات مستمر اسرائیل در غزه و لبنان موجب افزایش انزوای بین‌المللی آن شده است.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران با اشاره به اینکه عملیات «طوفان الأقصى» و «نماز نصر» چالش‌ها و فرصت‌هایی را برای بازیگران منطقه‌ای به وجود آورده‌اند، تصریح کرد: از نظر چالش‌ها، اسرائیل با مسائلی مواجه شده که چگونه با تداوم عملیات نظامی مقاومت مقابله کند؛ همچنین، حملات مستمر اسرائیل در غزه و لبنان موجب افزایش انزوای بین‌المللی آن شده است، به‌ویژه با افزایش انتقادات از سوی برخی کشور‌های غربی نسبت به اقدامات تهاجمی‌اش.
وی اعلام کرد: از سوی دیگر، این عملیات‌ها فرصت‌هایی برای مقاومت ایجاد کرده‌اند؛ این عملیات‌ها به‌طور آشکار نشان دادند که مقاومت فلسطین و حزب‌الله به‌عنوان یک نیروی منطقه‌ای قادر به تغییر معادلات عمل می‌کنند. همچنین، گسترش دامنه درگیری‌ها می‌تواند موقعیت جدیدی برای شکل‌گیری اتحاد‌های مقاومت با دیگر نیرو‌های منطقه‌ای، به‌ویژه با حمایت مستمر ایران، فراهم کند.
هرگونه تشدید خشونت صحنه منطقه‌ای را پیچیده‌تر خواهد کرد
وی با بیان اینکه با این حال، گسترش درگیری‌ها هم چالش‌هایی برای محور مقاومت به همراه دارد، گفت: هرگونه تشدید و افزایش خشونت ممکن است به مداخلات بین‌المللی بیشتر منجر شود و صحنه منطقه‌ای را پیچیده‌تر کند؛ این وضعیت ممکن است نیاز به محاسبه مجدد راهبرد‌ها و اتخاذ رویکرد‌های جدید را ضروری سازد تا اهداف مقاومت بدون دامن زدن به بحران‌های بیشتر تحقق یابد.
متغیر‌های میدانی و سیاسی نقشی حیاتی در تصمیم‌گیری‌ها
ابوشریف با تاکید بر اینکه آینده منطقه و احتمال رخداد آتش‌بس به عوامل متعددی بستگی دارد، تصریح کرد: تحلیل‌ها نشان می‌دهند که متغیر‌های میدانی و سیاسی نقشی حیاتی در تصمیم‌گیری‌ها ایفا می‌کنند؛ بر اساس اظهارات برخی تحلیلگران نظامی اسرائیل از جمله اسحاق بریک، دستاورد‌های تاکتیکی اسرائیل ممکن است به آن توهم قدرت بدهد و منجر به تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده همچون گسترش جنگ شود؛ با این حال، چنین افزایشی می‌تواند اسرائیل را به پیچیدگی‌های استراتژیکی بکشاند که رهایی از آن دشوار باشد.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر، مقاومت فلسطین این واقعیت‌ها را درک کرده و صرفاً در صورتی به آتش‌بس رضایت خواهد داد که شروط اساسی‌اش مانند رفع محاصره غزه و توقف حملات به مسجد‌الأقصی تحقق یابد؛ فشار‌های میدانی بر اسرائیل ممکن است در نهایت منجر به پذیرش آتش‌بس از سوی آن شود، اما تا زمانی که اسرائیل احساس کند می‌تواند پیروزی‌های تاکتیکی بیشتری به دست آورد، ممکن است به تشدید اقدامات نظامی ادامه دهد و این روند باعث تأخیر در دستیابی به یک آتش‌بس واقعی شود.
وی افزود: در کل، ایجاد تعادل بین فشار‌های دیپلماتیک و نظامی و همچنین دغدغه‌های امنیتی و انسانی، می‌تواند به‌عنوان کلید حل و فصل این تنش‌ها عمل کند؛ همچنین، افزایش همکاری‌ها و تعاملات بین‌المللی برای میانجی‌گری و یافتن راهی پایدار نقش مهمی در ایجاد آتش‌بس دارد.
نقش تعیین کننده فشار‌های بین‌المللی در تسریع آتش‌بس
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران با اشاره به اینکه عوامل متعددی می‌توانند بر سرعت یا تأخیر در آتش‌بس تأثیر بگذارند، تصریح کرد: اولی تداوم ضربات مقاومت است، اگر مقاومت همچنان موفق به آسیب‌رسانی‌های جدی به اسرائیل شود، این ممکن است اسرائیل را به فکر تنش‌زدایی و آتش‌بس بیندازد تا از فرسایش بیشتر جلوگیری کند.
وی افزود: مورد بعدی فشار‌های بین‌المللی است؛ نقش فشار‌های بین‌المللی، به‌ویژه از سوی آمریکا و متحدانش، می‌تواند در تسریع آتش‌بس تعیین‌کننده باشد؛ اگر این کشور‌ها احساس کنند که ادامه تنش‌ها می‌تواند به بی‌ثباتی منطقه‌ای منجر شود، احتمالاً تلاش‌ها برای توقف درگیری‌ها تشدید خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به حمایت کامل آمریکا از اسرائیل؛ بیان کرد: اگر این حمایت همچنان به قوت خود باقی بماند، اسرائیل ممکن است به تشدید عملیات نظامی ادامه دهد، زیرا احساس می‌کند که از نظر بین‌المللی تحت فشار واقعی برای توقف تجاوزات خود نیست.
ابوشریف گفت: همچنین اگر اسرائیل احساس کند که دستاورد‌های تاکتیکی مهمی کسب کرده است، ممکن است برای رسیدن به اهداف و دستاورد‌های بیشتر تلاش کند، که این امر می‌تواند روند توافق برای آتش‌بس را به تأخیر بیندازد؛ در نهایت، ایجاد تعادل میان این عوامل و مدیریت مؤثر فشار‌های داخلی و خارجی، نقشی کلیدی در تصمیم‌گیری درباره آینده آتش‌بس خواهد داشت.
انتهای پیام//ح. ع