ماجرای عمارت یار در تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ عمارت یار یا خانه فخرالسلطنه، دختر اسفندیارخان سردار اسعدخان، یکی از بانفوذترین افراد ایل بختیاریست، زنی که بعد‌ها برادرزاده‌اش ثریا اسفندیاری به عنوان ملکه چشم زمردین به همسری محمدرضا پهلوی درآمد.  ‌ انتخاب ثریا برای همسری محمدرضا به وسیله خواهر بزرگتر شاه، شمس انجام گرفت. شمس در یک […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ عمارت یار یا خانه فخرالسلطنه، دختر اسفندیارخان سردار اسعدخان، یکی از بانفوذترین افراد ایل بختیاریست، زنی که بعد‌ها برادرزاده‌اش ثریا اسفندیاری به عنوان ملکه چشم زمردین به همسری محمدرضا پهلوی درآمد. 

انتخاب ثریا برای همسری محمدرضا به وسیله خواهر بزرگتر شاه، شمس انجام گرفت. شمس در یک مجلس مهمانی در سفارت ایران در لندن که ثریا هم در آن دعوت بود، در همان نظر اول او را پسندید و مسئله را با خلیل‌خان اسفندیاری پدر ثریا در میان گذاشت. ثریا با آمادگی قبلی برای روبه‌رو شدن با شاه به تهران آمد و در ابتدا در خانه فخرالسلطنه اقامت جست. برای حفظ امنیت شاه از خیابان تخت جمشید (طالقانی فعلی) کوچه‌ای باز می‌کنند تا برای دیدار با ثریا او از در پشتی وارد خانه فخرالسلطنه شود.

‌شاه هم مثل خواهرش شمس در اولین نظر او را پسندید و ثریا هم به این وصلت تمایل پیدا کرد و مراسم نامزدی آنها روز ۶ دی ۱۳۲۹ مقرر شد، امیدواری آنها آن بود که مراسم ازدواج به زودی برگزار شود، ولی ثریا متاسفانه دچار بیماری حصبه شد و روز به روز این بیماری شدت یافت و همه را دچار نگرانی کرد. ناگزیر مراسم ازدواج به تعویق افتاد، پس از طی دوران نقاهت، تشریفات عقد و ازدواج در نهایت سادگی در ۲۳ بهمن ۱۳۲۹ اتفاق افتاد.

محمدرضا به دلیل علاقه ویژه‌ای که به ثریا داشت و همچنین حضور چندین ماهه وی در خانه فخرالسلطنه خیابان منتهی به خیابان رشت را به نام ثریا (سمیه کنونی) نامگذاری می‌نماید و هم‌اکنون این مکان تبدیل به کافه‌ی باصفایی به نام عمارت یار شده است. ‌‏ آدرس: بالاتر از چهارراه ولیعصر، خ رشت، پلاک ۴۱ انتهای پیام/خ