آشنایی با محله زعفرانیه تهران
به گزارش «سردبیر پرس»، محله زعفرانیه یکی از محلههای مرفه و قدیمی تهران است که در ناحیه ۲ منطقه یک شهرداری تهران قرار دارد. زعفرانیه از اوایل سده چهارم هجری وجود نداشت بنابراین قدمت ندارد. این محله با ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد. هوای این محله پاک، خنک و معتدل […]
به گزارش «سردبیر پرس»، محله زعفرانیه یکی از محلههای مرفه و قدیمی تهران است که در ناحیه ۲ منطقه یک شهرداری تهران قرار دارد. زعفرانیه از اوایل سده چهارم هجری وجود نداشت بنابراین قدمت ندارد. این محله با ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد. هوای این محله پاک، خنک و معتدل کوهستانی است.
زعفرانیه از سمت شمال به ارتفاعات توچال، از سمت جنوب به خیابان ولیعصر و محمودیه، از سمت شرق به خیابان تجریش و از سمت غرب به رودخانه ولنجک منتهی میشود.
از اماکن مهم دولتی محله زعفرانیه تهران میتوان به کاخ موزه سعدآباد، فرمانداری شهرستان شمیرانات، دادگاه ویژه روحانیت، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رصدخانه زعفرانیه، بنیاد ملی نخبگان، صندوق مهر امام رضا، فرهنگستان هنر، عمارت تماشاگه زمان، سفارتخانه آفریقای جنوبی، سفارتخانه برزیل، سفارتخانه ویتنام، سفارتخانه غنا، سفارتخانه بلاروس، سفارت ژاپن و سفارت سوریه اشاره کرد.
معروفترین باغهای محله زعفرانیه شامل؛ باغ زند کریمی، باغ خانم مروان، باغ حاجی کلاهی و باغ خیامی است.
تاریخچه زعفرانیه تهران
در قدیم زعفرانیه روستایی در شمال غرب تجریش و بین سعدآباد و ولنجک بود.
مالک بیشتر زمینهای زعفرانیه شخصی با نام حسین علی خان موید الممالک بود که به صورت زراعی بودند.
بعد از ساخت خیابان پهلوی یا همان ولیعصر امروزی برای سهولت دسترسی به اسدآباد( یکی از محلههای قدیمی زعفرانیه) جادهایی ساخته شد که از باغ فردوس آغاز و به شمال سعدآباد ختم میشد، در واقع زعفرانیه کنونی در حاشیه این خیابان بود.
محله اسدآباد در بین محلههای ولنجک و زعفرانیه قرار دارد این محله از سمت شمال به ارتفاعات البرز، از سمت شرق به رودخانه سعدآباد و از سمت غرب به خیابان سرلشکر فلاحی (زعفرانیه سابق) ختم میشود.
علت نامگذاری محله زعفرانیه
روایت است چون کاخ سعدآباد به رنگ زعفرانی بود به مرور زمان توسط مردم به زعفرانیه شناخته شد.
علت دیگر نامگذاری این محله کشت زعفران در اطراف این محله بود و کم کم این محله به زعفرانیه شهرت یافت.
دکتر منوچهر ستوده درباره محله زعفرانیه گفته است: «اراضی زعفرانیه بخشوده محمد شاه قاجار به یکی از کنیزانش مشهور به زعفران باجی بودهاست»
مسیر دسترسی محله زعفرانیه
نزدیکترین ایستگاه مترو به زعفرانیه، ایستگاه خط ۱ مترو تجریش است. تاکسیهای مبدا اسدآباد به تجریش و تاکسیهای ولنجک هم دسترسی را به این محله را راحت کردهاند.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰