تاریخچه محله تهران‌نو

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ شرق پایتخت به دلیل قدمت تقریباً زیادش دارای مردم با اصالتی است. محله‌ تهران‌نو (محله دماوند) نیز در منطقه ۱۳ شهرداری تهران و در شرق تهران قرار دارد. این محله از شمال به نارمک، تهران‌پارس و خیابان دماوند، از شرق این محله پارک جنگلی سرخه حصار و از […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ شرق پایتخت به دلیل قدمت تقریباً زیادش دارای مردم با اصالتی است. محله‌ تهران‌نو (محله دماوند) نیز در منطقه ۱۳ شهرداری تهران و در شرق تهران قرار دارد.
این محله از شمال به نارمک، تهران‌پارس و خیابان دماوند، از شرق این محله پارک جنگلی سرخه حصار و از جنوب به دوشان‌تپه و خیابان پیروزی و از غرب به محله‌های نیروی هوایی و پل تهران نو محدود می‌شود.
سینما ماندانا، یکی از سینما‌های مهم در این محله است. این محله از هوای گرم‌تری نسبت به محله‌های غرب تهران برخوردار است البته نزدیک بودن به پارک سرخه حصار آلودگی هوا را کمتر کرده است.
از خیابان‌های مهم محله تهران نو می‌توان به خیابان‌های منوچهری، جاجرود، خیابان امامت و خیابان دماوند (مهم‌ترین و طولانی‌ترین خیابان شهر تهران) اشاره کرد.
میادین تهران نو عبارتند از؛ میدان‌های اطلاعات، میدان خاقانی، میدان برادران رحیمی، میدان لوزی و میدان امامت (میدان وثوق).
مراکز مذهبی و مساجد تهران‌نو عبارتند از؛ مسجد لیله القدر (خیابان شهید تیموری)، مسجد حسنی (خیابان بهشتی)، مسجد امام حسن مجتبی (ع) (خیابان سی متری امامت)، مسجد صاحب الزمان (عج) (مسیل جاجرود)، مسجد الحسین (ع) (خیابان فرخی)، مسجد امام جعفر صادق (ع) (خیابان مهرآور) و مسجد جامع امام صادق (ع) (خیابان دماوند).
بوستان و پارک‌های تهران‌نو عبارتند از؛ بوستان مهرآور (خیابان شهید باستانی)، بوستان صبا (اواسط خیابان سعدی شرقی)، بوستان پیروزی (میدان لوزی، جنب ایستگاه متروی شهید کلاهدوز)، بوستان اوستا، بوستان سیمرغ (خیابان نیروی هوایی)، بوستان ترنج (میدان چایچی)، بوستان ورزش (انت‌های بزرگراه شهید عباس دوران)، بوستان نشاط کودک (خیابان شهید وصالی، محل سابق کارخانه جوراب‌بافی، بازگشایی ۱۳۹۷)، بوستان نیما (انت‌های خیابان سعدی شرقی) و بوستان دانش آموز (ابتدای خیابان سعدی شرقی).
 
تاریخچه محله تهران‌نو
در زمان قاجار اراضی میدان امامت کنونی (میدان وثوق) متعلق به وثوق الدوله بود. وی در اطراف این میدان خانه‌ایی ویلایی داشت که البته امروزه اثری از آن به‏‎جا نمانده است.
مالک زمین‌های شرق تهران حسن وثوق بود که شرکتی هم با نام خود در این محله ساخته بود. وی زمین‌های خود را در آن زمان به تاجران می‌فروخت که یکی از این تاجران مهندس چای‌چی بود و قبل از توسعه و ساخت بزرگراه باقری میدانی با نام چای‌چی در تهران‌نو قرار داشت.
 
 
مسیر دسترسی به محله تهران‌نو
محله تهران نو در طرح ترافیک زوج و فرد قرار ندارد بنابراین می‎‎تان در هر ساعت از شبانه‌روز در این محله تردد کرد.
خط BRT تهرانپارس- میدان آزادی، خط علم و صنعت- خاوران و ایستگاه مترو شهید کلاهدوز در خط ۴ مترو تهران و پایانه مسافربری اتوبوسرانی شرق تهران (ترمینال شرق) مسیر دسترسی به این محله را فراهم کرده است.
 
انتهای پیام/خ