آشنایی با پارک پلیس تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ پارک پلیس یا بوستان پلیس از جاذبههای گردشگری تهران است. این پارک در زمینی به نام باغ مجیدآباد (یا باغ اناری) در شمال شرق تهران با مساحتی حدود ۵۱۶۶۶۳ مترمربع واقع شده است. فضای پارک توسط خیابانی به دو قسمت تقسیم شده است که قسمت شمالی ۲۷ هکتار و […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ پارک پلیس یا بوستان پلیس از جاذبههای گردشگری تهران است. این پارک در زمینی به نام باغ مجیدآباد (یا باغ اناری) در شمال شرق تهران با مساحتی حدود ۵۱۶۶۶۳ مترمربع واقع شده است. فضای پارک توسط خیابانی به دو قسمت تقسیم شده است که قسمت شمالی ۲۷ هکتار و قسمت جنوبی ۲۴ هکتار است و راه ارتباطی بین این دوقسمت توسط یک پل عابرپیاده برقرار شده است.
این پارک در خیابان توحید تهرانپارس قرار دارد که ورودی آن در فلکه چهارم تهرانپارس، در خیابان توحید است.
از گونههای گیاهی این پارک میتوان به انواع کاج و سرو تبریزی، اقاقیا، بیدمجنون، زیتون و توت، پیراکانتا، یاس زرد و میخک هندی، زرشک و مورد، شمشاد و انواع بالاروندهها اشاره کرد.
از امکانات پارک پلیس میتوان به نمازخانه و کتابخانه، رستوران، زمین بازی کودکان، وسایل بدنسازی و زمین ورزشی، آلاچیق، برکه، استخر و آبنما و سرویس بهداشتی اشاره کرد.
تاریخچه پارک پلیس
پارک پلیس توسط ﺧﻴﺎبانی به دو قسمت ﺗﻘﺴﻴﻢ شده است که قسمت اول در گذشته بهدلیل داشتن درختان انار فراوان، به باغ اناری شهرت داشت، بعدها بهدلایل مختلف مانند تراکم درختان و عدم کنترل مناسب، عدم محصورﻳﺖ باغ، وﻳﮋگیهای مهاجرپذیری و بافت نیمهصنعتی و کارگاهی منطقه ۴، اﻳﻦ باغ به مکانی مستعد برای رفت و آمد افراد خلافکار شد. بخش دوم اما ﺑﻴﺎبان بود که در قسمت شمالی با جنگلهای لوﻳزان مجاورت داشت.
مسئلهای که باعث نگرانی بود عبور دانشآموزان از اﻳﻦ باغ و برخورد آنها با آثار خلاف در ﻣﺴﻴﺮ رفت ﻳﺎ برگشت از مدرسه بود بنابراین همین مسائل مسئوﻟﻴﻦ را واداشت که راهحلی بای این معضل یابند پس در سال ۱۳۸۲ در هفته پلیس اﻳﻦ مکان به پارک پلیس تبدﻳل شد که باعث کاهش ناامنی سابق در این مکان شد، البته نام پارک در اﻳﺠﺎد اﻣﻨﻴﺖ بیتاﺛﻴﺮ نبود؛ زیرا افکار را به اﻳﻦ سوق میداد که امکان حضور یک پاﻳﮕﺎه پلیس در اﻳﻦ پارک وجود دارد؛ در حالی که اﻳﻦ نامگذاری به دﻟﻴﻞ افتتاح اﻳﻦ پارک در هفته پلیس بود.
دیدنی و جاذبههای پارک پلیس
عمارت ارباب هرمز
در دوره قاجار و پهلوی عدهای از زرتشتیان در تهرانپارس سکونت داشتند. ارباب جمشید یکی از بزرگان حکومت پهلوی بود که بعد از کشته شدنش، پسرانش هرمز و آرش وفادار و چند تن دیگر مالک زمینهای او شدند. ارباب هرمز؛ مالک اصلی زمینهای تهرانپارس و یکی از متولیان زرتشتی باعث تشکیل منطقه تهرانپارس بود. عمارت ارباب هرمز و باغ اناری تهرانپارس تنها یادگارهای بهجا مانده از خان زرتشتی تهرانپارس است.
موزه گرافیک ایران – عمارت ارباب هرمز
گفتنی است این عمارت قاجاری در دو طبقه و در بخش میانی باغ اناری قرار دارد که شامل یک تالار مجلل در طبقه نخست با هشت پایه ستون و سرستونهای کرنتی و سقف گچبری شده با طرحهای زیبای هنر ایرانی است. تزیینات چوبی و گچبریهای رنگی در طبقه دوم این عمارت نیز بههمراه اتاقهای مجلل با معماری قاجاری جلوه ویژهای به این بنای تاریخی بخشیدهاند. ارباب هرمز که بهعنوان یکی از منصفترین و بخشندهترین مالکان تهرانپارس محسوب میشد، در زمان شهرداری مهام به کمک گروه مهندسان طراح بهشت زهرا، نسبت به خیابانبندی و جدولکشی در تهرانپارس اقدام کرد. این بنا در تاریخ شانزدهم اسفند ۸۴ به شماره ۱۴۶۱۰، در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. امروزه عمارت ارباب هرمز میزبان موزه گرافیک ایران است.
پارک آموزش ترافیک
در دهههای اخیر نیز طرح جدیدی در تهران کلید خورد به نام طرح پارکهای آموزشی ترافیک برای کودکان. یکی از این پارکها در پارک پلیس شمالی قرار دارد که با شبیهسازی محیطهای ترافیک، بستری را مهیا کرده تا کودکان با رفتار ترافیکی آشنا شوند.
مسیر دسترسی به پارک پلیس
برای دسترسی به پارک پلیس میتوانید از خط شماره دو متروی (فرهنگسرا-صادقیه) به ایستگاههای شهید باقری یا تهرانپارس آمده و از آنجا با تاکسی به فلکه چهارم تهرانپارس بروید. همچنین خط ۳۹۹ شهرک شهید بهشتی-ترمینال علم و صنعت شما را کمک میکند که به راحتی به ایستگاه اتوبوس پارک پلیس برسید.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰