خانه تیمورتاش تهران؛ موزه ابزارهای جنگی
به گزارش خبرنگار گروه مناطق سردبیر پرس؛ تیمورتاش یکی از قدرتمندترین مردان دوره خود بود و نقش بسیار مهمی در براندازی حکومت قاجار و روی کار امدن حکومت پهلوی داشت، جزء افراد مهم و مورد اعتماد پهلوی اول بود و به مرور زمان به قدرتش افزوده شد.قدرتگیری تیمورتاش و سابقهای که در دوران قاجار داشت، […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق سردبیر پرس؛ تیمورتاش یکی از قدرتمندترین مردان دوره خود بود و نقش بسیار مهمی در براندازی حکومت قاجار و روی کار امدن حکومت پهلوی داشت، جزء افراد مهم و مورد اعتماد پهلوی اول بود و به مرور زمان به قدرتش افزوده شد.قدرتگیری تیمورتاش و سابقهای که در دوران قاجار داشت، رضاشاه را نگران کرد؛ تا زمانی که دستور داد تیمورتاش را دستگیر کنند. بعد از مدتی تیمورتاش در سال ۱۳۱۲ با حکم پادشاه در زندان کشته شد؛ تمام اموالی که داشت مانند خانه شخصیاش به نفع دولت مصادره شد؛ خانه تیمورتاش به دست ارتش افتاد و با ساخت ساختمانی بزرگ روبروی آن در مرداد سال ۱۳۱۴ به دانشگاه جنگ تبدیل شد.بعد از ورود پهلوی دوم و به دستور شاه و با هدف گسترش دانشگاه جنگ، ساختمانی دیگر بین این دو عمارت فاصله انداخت و ساخته شد که با ساخت آن، خانه تیمور تاش به عنوان مرکز فرماندهی و مدیریت دانشگاه تغییر پیدا کرد.
در سال ۱۳۹۲ طبقه اول این خانه تبدیل به موزه نظامی شد و سال ۱۳۹۵ با منتقل کردن کامل ساختمان فرماندهی به یکی دیگر از ساختمانها مجموعه دانشگاه جنگ، به عنوان موزه ثبت شد.
خانه تیمورتاش یکی از خانهی عمارتی شکل قدیمی که به جا مانده از دوران پایانی قاجار است؛ نام اول این بنا، عمارت سردار محتشم بود. بعد از بین رفتن حکومت قاجار و ورود دوره پهلوی این خانه مانند بقیه اموال و خانههای قاجاری توسط دولت مردان دوره پهلوی خریداری شد؛ عبدالحسین تیمورتاش این خانه را برای استفاده شخصی از سردار محتشم بختیاری، از فرماندهای دوره قاجار خرید و بعد از اینکه صاحب این خانه شد در آن زندگی میکرد.
خانه تیمورتاش موزه ایی تخصصی برای دیدن از ابزارهای جنگی ایران قدیم است که میتوان تاریخچه پیشرفت نظامی کشور را در آن دید. همه نوع سلاحها و ابزار جنگی در این موزه با توضیحات کامل در موزه بازدید قرار دارند. بازدید از این موزه محدودیتهای زمانی دارد، اما بازدید از این موزه خاص حتی یکبار برای هر ایرانی بسیار ضروری است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰