گذری در کوچه‌‎های محله‌ «گیشا» تهران

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس؛ در اوایل دهه‌ی ۴۰ در منطقه‌ی ۲ تهران، خیابان گیشا، به نام میدان تیر ارتش بود که توسط آقایان کینژاد و شاپوریان شرکتی از راه‌آهن ارش خریداری کرده با تقسیم‌بندی به قطعه های ۳۰۰ متری برای کار‌های عمرانی و ساختمانی به فروش می‌رسانند؛ ازین رو اینجا به نام کیشا (دو […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس؛ در اوایل دهه‌ی ۴۰ در منطقه‌ی ۲ تهران، خیابان گیشا، به نام میدان تیر ارتش بود که توسط آقایان کینژاد و شاپوریان شرکتی از راه‌آهن ارش خریداری کرده با تقسیم‌بندی به قطعه های ۳۰۰ متری برای کار‌های عمرانی و ساختمانی به فروش می‌رسانند؛ ازین رو اینجا به نام کیشا (دو حرف اول نام آنها) معروف گشت که به مرور زمان گیشا نام گرفت! 

اینجا به «جزیره» معروف است چون، در وسط ۴ بزرگراه است. خیابان‌های محله گیشا از خیابان منتهن شهرک نیویورک الگوبرداری و شماره‌گذاری شده است. ‌این منطقه همیشه زنده است و بخاطر همسایگی‌اش با برج میلاد(ششمین برج بلند جهان و بلندتبرج خاورمیانه)، پل گیشا(که به دنبال شریفات و تسهیلات میزبانی بازیهای آسیایی به دستور غلامرضا نیک‎پی در سال ۱۳۵۳  توسط شرکتی بلژیکی با سازه فلزی پیچ و مهره و قابل تعمیر و تعویض بنا گردید) بوستان گفتگو(که با معماری منحصر بفرد با مساحت ۱۴۴۵۸۰ متر مربع در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ توسط محمد خاتمی رئیس‌جمهور پیشین ایران افتتاح شد)، بازار نصر و مراکز تفریحی‌اش همیشه پر رفت و آمد است.

‌گیشا جزء نخستین محله‌های مدرن تهران به‌حساب می‌آید و وجود بافت تجاری آن در تهران مشهور است! و اولین محله‌ای بود که دارای فاضلاب شهری و تصفیه‌خانه آب محل و خطوط گاز شهری بود.

در ابتدا بیشتر ساکنین آن کارمندان دولت بودند و هم‌اکنون همه قشر در آن سکونت دارند. وجود فرهنگ‌های مختلفی از جمله همسایگان بهایی (دین)، آسوری (زبان آشوری و اکثریت مسیحی)، ارمنی (زبان ارمنی و اکثریت مسیحی)، یهودی(دین) و زرتشتی(دین) در گیشا زبانزد بودند.‌هم‌چنین گیشا پر است از رستوران‌های مختلف با سطح قیمت متغیر، که یکی از معروف‌ترین فست‌فود‌های آن نیز پاپیون و دهکده نام دارد و شعبه‌ای از پرپروک، روبه‌روی بوستان گفتگو قرار دارد. 

پاساژهای معروف گیشا؛ پاساژنوین، بازارک(قدیمی‌ترین پاساژ)، پاساژ علی و پاساژ ستاره می‌باشد.‌وجب به وجب محله‌ی گیشا پر است از کافه، بازار میوه و تره‌بار، مراکز خرید و هر آنچه که نیاز یک زندگی را شامل می‌شود. 


جالب است بدانید در این محله هنرمندان و افراد مشهوری چون: جلیل‌ شهناز، سهراب‌ سپهری، یغما گلرویی، محمد بحرانی، فریبرز لاچینی، کوروش یغمایی، هادی منتظری و… ساکن بوده‌اند. 
این محله بعد از انقلاب از کوی‌گیشا به کوی نصر تغییر نام داد.
 
انتهای پیام/خ