ماجرای آقای ۱۳؛ ثروتمندترین مرد ساکن تهران
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس؛ اینجا فرمانیه، خانه ی یکی از امپراطورهای اقتصاد ایران پیش از انقلاب، هژبر یزدانی است. او از جمله افراد کلیدی در صحنۀ اقتصاد ایران در پیش از انقلاب بود و در دهه پنجاه، لقبِ ثروتمندترین مرد ایران را داشت. یزدانی در سیزده خرداد هزار و سیصد وسیزده در سنگسر از […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس؛ اینجا فرمانیه، خانه ی یکی از امپراطورهای اقتصاد ایران پیش از انقلاب، هژبر یزدانی است. او از جمله افراد کلیدی در صحنۀ اقتصاد ایران در پیش از انقلاب بود و در دهه پنجاه، لقبِ ثروتمندترین مرد ایران را داشت.
یزدانی در سیزده خرداد هزار و سیصد وسیزده در سنگسر از توابع سمنان به دنیا آمد و شمارهٔ شناسنامهاش صد و سیزده بود. به گفتهٔ خودش، هر سال در قرعهکشیهای لاتاری آمریکا با شمارهٔ سیزده شرکت میکرد.
پدر هژبر یک گلهدار ساده و از بهائیان منطقه بود. در واقع رضاقلی دامهای عناصر مهم بهائیان را تصدیگری میکرد. هژبر یزدانی تحصیلات ابتدایی را از کلاس اول تا پنجم در دبستان «زند» و کلاس ششم را در دبستان «جمشیدجم» در تهران گذراند و برای طیکردن دوره متوسطه به دبستان «فیروز بهرام» رفت و دیپلم خود را با یک سال مردودی از دبیرستان مدرس گرفت، هژبر از راه تحصیل در این مدارس با کانونهای قدرت در خاندان پهلوی آشنا شد.
کار خود را با گلهداری در سنگسر شروع کرد؛ در ابتدا دنبالهرو شغل پدرش بود، منتها هژبر به داشتن ۱۰ گوسفند قناعت نکرد و قطعات پازل ثروت و قدرتش را در آینده نهچندان دور بهواسطه روابطی که داشت، در ذهنش چیده بود. کمکم با خرید دامهای بیشتر به کشتارگاه تهران هم نفوذ کرد و چیزی نگذشت که به دلال بزرگ دام و پوست تبدیل شد.
زهرا محمد حسینزاده عراقی، همسر جهانبخش انهاری، دوست و همکار یزدانی درباره او گفته است: «هژبر یزدانی کسی نبود، چیزی نداشت، گلهداری بیش در سنگسر نبود. او با حمایت بهائیان و عبدالکریم ایادی صاحب این همه ثروت شد.»سرمایه هژبر یزدانی به حدی بود که تمام ساختمانهای بزرگ تهران نظیر ساختمان پلاسکو، ساختمان آلومینیوم و برج سپهر- محل کنونی شعبه مرکزی بانک صادرات – را خریداری کرد. وی مالک هزاران راس گوسفند بود و تعداد گوسفندانش به حدی بود که تنها در یک مورد، چهارصد «سگ گله» به ایران وارد کرد.
همچنین شرکتهای شاهین کی، پاکریز، قند قزوین، کشت و صنعت ایران و آمریکا، کفش اطمینان، کفش ایران، فلور ایران، کارخانههای پی وی سی سنگسر و اصفهان، عمران بلوچستان، کارخانههای پنبه و شرکت پوست هم از جمله داراییهای هژبر یزدانی به شمار میرفت که یا خود مالک آن بود و یا با سرمایهگذاران خارجی در آن شریک بود.یزدانی بعد از انقلاب به کاستاریکا رفت و سالها آنجا در قصری، بیزینس و زندگی کرد و سرانجام در سال ۸۹ همانجا در مزرعۀ شخصیاش درگذشت و به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰