اُنس با قرآن در ماه رمضان
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ «سردبیر پرس»؛ نوروز پدیده خانواده محور و صله رحم است که در قرآن نیز به آن بسیار تاکید شده است، ماه رمضان نیز ماهی قرآنی و خانواده محور است بنابراین همزمان با ماه مبارک رمضان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم امسال از یک فرودین تا ۱۴ فرودین ماه از ساعت ۱۷ […]
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ «سردبیر پرس»؛ نوروز پدیده خانواده محور و صله رحم است که در قرآن نیز به آن بسیار تاکید شده است، ماه رمضان نیز ماهی قرآنی و خانواده محور است بنابراین همزمان با ماه مبارک رمضان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم امسال از یک فرودین تا ۱۴ فرودین ماه از ساعت ۱۷ تا ۳۰ دقیقه بامداد با حضور ۴۵ موسسه قرآنی و ۲۴ نهاد حاکمیتی و دولتی برگزار شد. بخش بینالملل در این نمایشگاه از یکم تا هشتم فعالیت داشت. در نمایشگاه امسال ابزارهای هنری و فرهنگی و نمایشی مفاهیم قرآنی برای جامعه عرضه شد. کودکان و نوجوانان با هنر و نمایش و بازی مفاهیم قرآنی را آموزش دیدند.
این نمایشگاه دارای بخشهای هوش مصنوعی و مباحث دانشبنیان نیز بود که این موضوع یکی از مباحث مهم روز دنیا است در بخش بینالملل، امسال این بخش پررونقتر از قبل بود و حدود ۲۵ کشور دعوت شده بودند و کارهای هنری و مکتوب خود را عرضه کردند. در بخش هنرهای دینی، محافل و مراسمات خانوادگی نشستهای محتوایی در این دوره از نمایشگاه با مردم به اشتراک گذاشته شد. بحث پوشش ایرانی و اسلامی یکی دیگر از بخشهای نمایشگاه بود و در حدود ۲۰۵ عرضه کننده پوششهای اسلامی برای حضور اعلام امادگی کرده بودند. در این نمایشگاه از ۱۰ تا ۱۴ خادم قرآنی تجلیل شد. بخش زن و خانواده، ازدواج آسان، ترجمه قرآن کریم، طرح قرآنی بشرا که ۱۴ هزار مربی قرآنی در این طرح تربیت شده است، همچنین حفظ آسان قران کریم را نیز در این دوره نمایشگاه برقرار بود.
افزایش سطح کیفی مسابقات جام رمضان
مهدی جعفری دبیر برگزاری نمایشگاه قرآن در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» درباره سطح کیفی مسابقات جام رمضان گفت: سطح کیفی لیگ نسبت به سال گذشته بهتر بوده است و بازیهای حرفهای بیشتری امسال شرکت داشت، البته جاهایی چالشهای سختی برای شرکت کنندگان در مسابقات داشتیم.
وی افزود: مرحله اول این بازی کشوری است که برگزار شد و مرحله دوم بینالمللی است که از ۱۶ کشور و از هر کشور به طور میانگین دو نفر در بخش بینالملل شرکت میکنند که به صورت آنلاین برگزار میشود.
جعفری ادامه داد: در بخش کشوری برندهها جوایزشان را دریافت میکنند که شامل؛ نفر اول، یک پلی استیشن Ps5 است با یک دسته اضافه و شارژر و همچنین یک نسخه بازی اورجینال فیفا، نفر دوم یک دستگاه ps5 ساده است، نفر سوم، یک دستگاه Xboxs و نفر چهارم هم یک ساعت دیجیتال دریافت میکند.
دبیر برگزاری نمایشگاه قرآن عنوان کرد: برندگان مسابقه جام رمضان در بخش بینالملل هم نفر اول ۲ هزار دلار، نفر دوم هزار و ۵۰۰ دلار و نفر سوم هم ۵۰۰ دلار دریافت خواهد کرد.
برگزاری نهضت قرآن آموزی در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی
حجتالله عبدالملکی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» گفت: سی و یکیمین نمایشگاه در ماه رمضان در سال ۱۴۰۳ برگزار شد و مردم ما که مذهبی و عاشق اهل بیت(ع) هستند در این نمایشگاه حاضر شدند و از مفاهیم و تولیدات قرآنی استفاده لازم را کردند.
وی افزود: امسال نمایشگاه قرآن تنوع ویژهای و غرفههای جذابی داشت و برنامهای رو به رشد است.
عبدالملکی ادامه داد: ما هم در حوزه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به قرآن توجه ویژه ای داریم در واقع برنامه سراسری یک نهضتی مثل نهضت قرآنآموزی و مسابقات سراسری قرآن در منطقه آزاد و ویژه اقتصادی چند ماه پیش اختتامیهاش را برگزار کردیم که ۱/۵ میلیون نفر در این مناطق زندگی می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: ما آموزههای قرآنی را تقویت میکنیم و نیاز داریم به تلفیق قرآن و هنر و قرآن و مسائل روز و مسائلی که جوانان با آن مواجه هستند.
وی در پایان گفت: در این نمایشگاه جوانان و نوجوانان با سوالات قرآنی برخورد کردند که پاسخ آن را نیز دریافت کردند امید است انشاءالله با این رویکرد فعالیتهای قرانی در جامعه توسعه پیدا کند.
ماه مبارک رمضان؛ ماه اُنس با قرآن
حجتالاسلام سیدمحسن محمودی در یادداشت ارسالی به «سردبیر پرس» درباره اُنس با قرآن در ماه مبارک رمضان نوشت: پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «انما سمى الرمضان لانه یرمض الذنوب؛ ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را میسوزاند.»
ماه رمضان، ماه خدا و میهمانى امت پیامبر اکرم(ص) است و خداوند متعال از بندگان خود در این ماه در نهایت کرامت و مهربانى پذیرایى میکند و در میان مسلمانان از احترام، اهمیت و جایگاه ویژهاى برخوردار و ماه سلوک روحى آنان است و مؤمنان با مقدمهسازى و فراهم کردن زمینههاى معنوى در ماههاى رجب و شعبان هر سال خود را براى ورود به این ماه شریف و پربرکت آماده میکنند.
ماه مبارک رمضان, ماه تولد و انس با قرآن و ماه شناخت و بهرهبردارى فکرى و عملى از آن است، ماهى که همه ما با روزه گرفتن، عبادت، مناجات، دعا و با زمینهسازى و آمادگى معنوى به استقبال دریافت قرآن مى رویم و امیر مومنان على(ع) در شإن قرآن فرمودند: «و تفقهوا فیه فانه ربیع القلوب; در قرآن بیندیشید که بهار قلب هاست.» و همچنین فرمودند:« من آنس بتلاوه القرآن, لم توحشه مفارقه الاخوان; کسى که با تلاوت قرآن، انس و الفت گرفت، از جدایى دیگران به وحشت نمى افتد.» امام سجاد(ع) نیز فرمودند: « لو مات من بین المشرق والمغرب لمااستوحشت، بعد ان یکون القرآن معى؛ هرگاه همه موجودات و انسان هاى شرق و غرب جهان بمیرند و من تنها بمانم، پس از آن که قرآن با من باشد, هیچ گونه وحشتى نخواهم داشت.
در واقع عارف حقیقى کسى است که با خدا و کلام او انس و الفت داشته باشد، که امیرمومنان على(ع) در توضیح آیه «یا ایها الانسان ما غرک بربک الکریم؛ اى انسان چه چیز تو را به پروردگارت مغرور ساخته است.» فرمودند: «وکن لله مطیعا و بذکره آنسا؛ مطیع خداوند باش و به یاد خدا انس بگیر.»
امیرمومنان على(ع) در مقام دعا مى گویند: «اللهم انک آنس الانسین لاولیائک … ان اوحشتهم الغربه آنسهم ذکرک؛ خدایا! تو براى اولیا و دوستان خاصت، مإنوسترین مونسها هستى… اگر غربت آنها را به وحشت اندازد، یاد تو مونس تنهایى آنهاست.»
بنابراین فهوم واقعی انس حقیقى، همان همدم شدن و آمیختن با عشق و علاقه گرم و ناگسستنى با قرآن است که ارتباط و پیوند انسان را به قرآن محکم و متصل مى کند، چنین انسى با خدا و کلام خدا (قرآن) از ویژگىهاى اولیاى خدا و هر مومن عارف و وارسته است.
و البته در دعاهاى ماه رمضان، از قرآن و اُنس با آن, سخنان زیادی با عنوان کتاب ارشاد و هدایت به میان آمده است. در واقع انس با قرآن بر سه پایه تشکیل شده که عبارتند از:
۱ـ خواندن آیات قرآن ۲ـ تدبر و شناخت قرآن ۳ـ عمل به دستورهاى قرآن. در این خصوص امام باقر(ع) فرمودند: «فو الله لهولإ فى قرإ القرآن اعز من الکبریت الاحمر؛ سوگند به خدا در میان قرآن خوانان، چنین گروهى از کبریت احمر کمیابترند.»
در همین راستا برگزاری نمایشگاه قرآن در ایام نورانی ماه مبارک رمضان فرصتی بسیار ارزشمند است برای آشنایی هرچه بیشتر جامعه ما خصوصاً جوانها و نوجوانان با قرآن و مفاهیم آن و الحمدلله این نمایشگاه مورد توجه بسیاری از خانوادهها و جوانان و نوجوانان قرار گرفته است و برای علاقمندان و عاشقان قران فرصتی است برای انس بیشتر و عمیقتر با قرآن تا بذر دستورهاى نورانى قرآن را در مزرعه دلهایشان بکارند و رشد و نمو کنند و سرانجام میوه قرآن را در این ماه براى غذاى روح برگیرند، لذا با برپایی نمایشگاه قرآن جهت تبیین آیات قرآن گامی برای توسعه فرهنگ قرآنی و اُنس با قرآن برداشته شده است.
امید است فرهنگ قرآنی و سبک زندگی قرآنی علاوه بر ماهک رمضان در ماههای دیگر نیز بیشتر به آن توجه شود تا جامعهای قرآنی داشته باشیم و مردم از مواهب قرآنی بهرهمند بشوند.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰